info@cameravolendam.nl

U kunt ons altijd mailen

06 10253580

U kunt ons altijd bellen

Helaas is het dit jaar een paar maal voor gekomen dat er buiten openingstijd bezoekers waren die ook nog eens vernielingen hebben aangericht. Wat hebben we daar aan gedaan? Er is contact geweest met de gemeente en met de politie. De politie heeft aangegeven dat er nu altijd de politie gebeld moet worden omdat ongenode bezoekers ook een procesverbaal krijgen als ze door de politie betrapt worden. Verder is er op de Facebook pagina van de Speelderij aandacht besteed aan het probleem, dat heeft heel veel bekendheid en veel reacties opgeleverd onder de digitale vrienden van de Speelderij. En ook een onverwacht spontane actie.

Cameratoezicht op de toegang van de Speelderij
We werden gebeld door een vaste speeltuinbezoeker die ons het aanbod deed om een camera systeem te sponsoren. Als bestuur zijn we nog steeds geen echte voorstander, maar we denken dat het wel een enorme preventieve werking heeft. Via het deskundige advies van Eduard Veerman van Hedu Montage begrepen we dat cameratoezicht vooral daarom een meerwaarde heeft.

Daarom hebben we gekozen voor een systeem waarbij de toegang van de speeltuin altijd onder toezicht staat van camera’s. Daarmee is altijd terug te zien wie er in de speeltuin zijn geweest, ook buiten openingstijden. De camera’s zijn zo gericht dat behalve de speeltuin zelf alleen de openbare weg in beeld is. De opnames worden bewaard en die kunnen we (in geval dat het nodig is) uitlezen. De montage heeft inmiddels plaats gevonden.
De spontane sponsor is Eduard Veerman van Hedu Montage (Paardrijder 11, 06-10253580) uit Volendam. Als bestuur van Speeltuin de Speelderij zijn we eigenlijk teleurgesteld dat het nodig is, maar we zijn erg blij met de bijdrage van Hedu montage bij het zoeken van een oplossing voor de problemen van de ongenode bezoekers.